VÅRA KATTER

VÅRA KATTER

Idag bor det fyra katter hemma hos oss. Fannie, Vilma och Hampus är alla av rasen Brittiskt Långhår, och så har vi Alice som är av den lite mer udda rasen Scottish Fold, (kastrerad).

 

Alla fyra katter är mycket sociala, gosiga och trevliga katter med en trygg och stabil  mentalitet.

 

Självklart bor våra katter med oss inne i huset. De ligger i soffan med oss och myser om kvällarna, bredvid matte vid symaskinen eller på skrivbordet på kontoret. Där någon är finns det i regel alltid minst en katt som ska agera hjälpreda eller som spinnande värmedyna.

 

Dom har även tillgång till en stor kattgård på 24 kvadratmeter som de kan gå in och ut i bäst de själva vill.

 

Alla fyra katter har som tur är extremt lättskötta pälsar som sällan tovar sig och de kräver inte nämnvärt mycket pälsvård i anspråk. Förutom inför utställningar då det ska badas, schamponeras, fönas, borstas och fejas lie extra.

 

Tidigare hade vi även en Brittisk korthår, (med fullt normal päls). Men den enda korthåren hårade ner hemmet MER än vad de nuvarande fyra långhåren gör alla tillsammans.

 

Vår plan är att utöka skaran katter med en till Brittiskt Långhår under 2019.

KORT

PRESSENTATION

"FANNIE"

Molargårdens Fannie


Brittiskt Långhår - Fertil

Färg:   Lilasköldpadd

Född:  2018

Fannie är minstingen i gänget och har ställts ut som kattunge (3-6 mån) på två utställningar där hon båda dagarna tog hem CACP, (kattungecert), Bästa kattunge långhår samt BIS-kattunge.

Hon blev även placerad på 4:e plats i WCF-ringen för ungdjur och tävlade då även mot betydligt äldre katter upp till 9 månader när hon själv bara var 4 månader gammal.

Fannie är en ljuvlig mix av sina föräldrar och är en härlig liten tjej som alltid ska vara mitt i händelsernas centrum. Spinner ofta bara man tittar på henne och svara artigt när man pratar med henne.

"VILMA"


CH Alimur´s I Am A Choc


Brittiskt Långhår - Fertil

Färg:   Choklad

Född:  2016-03-25

Vilma är nationell champion och saknar idag två CACIB för att bli Internationell Champion. Varav det ena måste vara utländskt. Så det kommer vi satsa på att försöka fåtill under 2019.

Hon är en kärvänlig katt som älskar alla människor som tar sig tid att klappa och kela med henne. Spinner sig högt och ljudligt igenom dagen och är husets sjusovare nummer ett. Det i kombination med att hon tycker att mat är väldigt gott, kan förklara varför hon även är nummer ett gällande husets tyngsta katt. 

Vilma är även mamma till vårt lilltroll Fannie. 

"HAMPUS"


CH Hefaestus Diva Catitta


Brittiskt Långhår - Fertil

Färg:   Creme

Född:  2016-03-20

Hampus är nationell champion och saknar idag endast ett CACIB för att bli internationell champion, (vilket vi hoppas att han ska få innan slutet av 2018). Han är en riktig mattegris som allt som oftast hittas nära kring eller helst på sin matte.  

Är den kelsjukaste av dem alla och kommer gärna och buffar och stångas med huvudet för att få klapp och kel. Spelar vi kort så kommer han alltid och lägger sig rätt över korten mitt på bordet så ingen ska kunna undgå att han faktiskt är där. 

Hampus är importerad ifrån Litauen och är den stolta  pappan till vårt lilla charmtroll Fannie.

"ALICE"

CH Barbara Limpopo


Scottish Fold - Kastrerad

Färg:   Blåsköldpadd

Född:  2014-02-18

"??"


Kommande kisse


Brittiskt Långhår

Färg:    ? (gärna en 03 i någon färg)

Född:   2018 eller 2019

"H...?"


Ev. kommande kisse


Brittiskt Långhår

Färg:    (Chokladsköldpadda..?)

Född:    2019..?

Alice är nationell champion, (och har ett utländskt CACIB). Men när hon blev kastrerad så lade vi utställningskarriären på hyllan.

Hon är en supercharmig liten och nätt kattfröken som helt klart vinner tävlingen om husets höst spinnande katt. Ett underbart ljud som man aldrig kan få för mycket utav. 

Här hoppas vi på att få skriva lite om en kommande passande liten kisse som vi hoppas hitta under 2019.

Då vi tänkt para Vilma och Hampus under 2019 så hoppas vi på att det blir en liten fin tjej till matte i den kullen. 

© Copyright. All Rights Reserved.