UTSTÄLLNINGAR

UTSTÄLLNINGAR


Det finns två olika kattförbund i Sverige och den ena ligger under FIFe och heter SVERAK och den andra ligger under WCF (World Cat Federation) som ingår i WCC (World Cat Congress) och där gäller Open Doors. Vilket betyder att alla utställare oavsett förbund är välkomna att ställa ut hos WCF.

 

SVERAK är det numerärt största förbundet i Sverige, men i en del länder är det tvärt om och där är det WCF som är det största förbundet.

 

Det är inga problem att byta förbund om man skulle vilja göra det. Då får man ta ut en ny stamtavla på sin katt för det nya förbundet istället.

 

Vi är medlem i SNRF som är en WCF-klubb .

Ett par gånger om året beger vi oss iväg till utställningar i Sverige och Norge med våra katter. Och alla våra vuxna katter har erövrat minst nationellt championat.


Ska katten sedan användas i avel så har vi satt den policyn att den minst skall vara nationell champion och där med bevisa både för oss och för omvärlden att katten håller rasstandarden på ett förtjänstfullt sätt.


Att åka på utställning är även ett trevligt tillfälle att få träffa alla underbara kattvänner vi fått under åren. En utställning innehåller ju en väldans massa dötid och väntan på att de olika klasserna och ringarna ska gå av stapeln. Och då är det ett yppeligt tillfälle att knyta nya kontakter samt vårda de gamla.


VÅRA

CHAMPIONS:


© Copyright. All Rights Reserved.