UTSTÄLLNINGAR

UTSTÄLLNINGAR

Ett par gånger om året beger vi oss iväg på utställningar i både Sverige och Norge med våra katter. Alla våra katter har erövrat minst en championattitel.


Att åka på utställning är ett trevligt tillfälle att få träffa alla underbara kattvänner som vi lärt känna under åren. En utställning innehåller ju väldigt mycket dötid och väntan på att de olika klasserna och ringarna ska gå av stapeln. Och då är det ett yppeligt tillfälle att knyta nya kontakter samt att vårda de gamla.


Men våra katter är först och främst underbara och högt älskade gosiga sällskapskatter som förgyller vår vardag. De är ett gott sällskap i alla lägen. 🧡


Det finns tre olika kattförbund i Sverige. En ligger under FIFe och heter SVERAK, en ligger under WCF (World Cat Federation) som ingår i WCC (World Cat Congress) och sen finns NFCO (Nordic Free Cat Organisation) som är ett rent Nordiskt förbund. I de två sistnämnda förbunden gäller Open Doors. Vilket betyder att alla utställare oavsett förbund är välkomna att ställa ut hos WCF och NFCO.

 

SVERAK är det numerärt största förbundet i Sverige, men i en del länder är det tvärt om det minsta förbundet och där är det istället WCF som är det största förbundet.

 

Det är inga problem att byta förbund om man skulle vilja göra det. Då får man ta ut en ny stamtavla på sin katt för det nya förbundet istället.

 

Vi är medlem i HCC som är en NFCO-klubb.


VÅRA

CHAMPIONS: